1. България
 2. За 3M
 3. Технологии
България
Технологии в периодична таблица

Технологии

Изберете технология по-долу, за да видите как нашите идеи устояват на времето, във връзка с други, за да спомагат за решаване на проблеми по света.

 

 • Приложения
  Ac Icon

  Контрол на звука

  Силните неприятни шумове не само са дразнещи, но и са заплаха за нашето здраве и безопасност. 3M разработи селектиран нетъкан текстил, вискозно-еластични полимери и други материали, които поглъщат звука, заглушават вибрациите и контролират нежелания шум. Тези материали създават по-тиха обстановка в купето на автомобилите. Те намаляват дразнещите звукове и помагат за увеличаването на скоростта на достъп и капацитета на съхранение по отношение на твърдите дискове на компютъра. Намаляват разсейването, предпазват слуха и позволяват комуникацията на работното място.


  Di Icon

  Дисплей

  Материалите за дисплеи на 3M управляват предаването и отразяването на светлината. Като комбинираме нашия опит в областта на многослойните филми, лещите и микро-репликацията, ние можем да повишим яснотата, трайността или яркостта фактически на всички видове електронни дисплеи – от течнокристалните дисплеи на преносимите устройства през LCD мониторите и телевизорите до гигантските прожекционни екрани. Тези материали се използват също при филтрите за поверителност за лаптопи и за автоматизирани банкомати.


  Ec Icon

  Енергийни компоненти

  Светът се обръща към технологиите на 3M за нови начини за генериране и съхраняване на енергия. 3M е световен лидер в областта на компонентите за горивни клетки и по-специално дизайна и производството на рентабилни мембранни електродни структури. Също така извършваме дейности, свързани с разработването на литиево-йонни материали за батерийни системи. По отношение на фотоволтаичната индустрия 3M напредва с технологиите (включително бариерни покрития и концентратори с френелови лещи) и снабдяването на продукти като силно залепващи и проводими фолиеви ленти.


  Fs Icon

  Филтрация, разделяне и пречистване

  Иновации в областта на филтрацията, разделянето и пречистването в резултат на търсене на компоненти за фармацевтичната и хранителната индустрия, както и за производството на специални химикали от най-висока чистота. За да отговаря на строгите стандарти на тези и други индустрии, 3M предлага множество варианти, включително диелектрик, микропореста мембрана, технологии за изработване на въглеродни и нетъкани влакна за филтрация и сепарация на течности и газове. Тези познания се прилагат също за личните респиратори и маски на 3M, потребителските въздушни филтри за дома и автомобила, както и системите за обработка на вода за битови нужди.


  Fc Icon

  Гъвкаво преобразуване и опаковане

  За повече от половината от продуктите на 3M последният етап от производствения процес е преобразуването на филм, абразив, лента или друг материал в специфична форма и размер, които изисква клиентът. Нашата способност бързо да променяме по какъв начин се реже, оформя и довършва продуктът позволява ефективна качествена обработка в съответствие със спецификациите на клиента. А нашата бързина по отношение на производството се съчетава с гъвкаво опаковане, което предпазва и защитава готовия продукт, както и с брандинг стратегията на продавача.


  Fe Icon

  Гъвкава електроника

  С използването на модерни, собствени материали и производствени техники 3M се превърна в инициатор за производство на електронни схеми върху гъвкави полимерни филми. Първите приложения на тези евтини, леки и огъващи се схеми са касетите за мастиленоструйните принтери. Понастоящем тази технология се използва също при твърдите дискове, изделията за медицинска диагностика, големите дисплеи с плосък екран и други приложения, които изискват надеждност и гъвкавост.


  Im Icon

  Визуализация

  3M разбира визуалната комуникация. Разработихме първия термо факс апарат за изпращане на изображения. Вложихме нов смисъл в рекламата с първите цифрово отпечатани графики за стена. Изобретихме многослойните оптични покрития, които създават живи и ярки образи за електронните индикатори и защитни знаци, които са устойчиви на фалшификация. Усъвършенствахме нашите мастила и пигменти, за да осигурим истински, светли цветове, които се запазват дори в най-суровите условия. Въз основа на десетки години опит в областта на отпечатването и цифровите технологии 3M продължава да представя усъвършенствани покрития, мастила и софтуер за отпечатване, за електронни индикатори и указатели.


  Lm Icon

  Управление на светлината

  Започнете със задълбоченото разбиране на 3M по отношение на усъвършенстваните материали. Комбинирайте материалите в тънък филм от стотици слоеве. Обединете несравнимата способност на 3M за създаване на микроскопични структури върху покрития (и други повърхности). Чрез смесване на тези и други технологии 3M управлява светлината, за да преобразува продуктите от ежедневието. Символите са по-ярки и по-лесни за четене. Защитните знаци изглежда сякаш се носят над документите. Електронните индикатори са по-ярки и с повече цветове, но използват по-малко енергия.


  Mf Icon

  Механични средства за закрепване

  С помощта на механичните средства за закрепване на 3M клиентите могат да закрепват материали и след това да ги отделят отново и отново. Създаваме тези трайни структурни повърхности, като използваме комбинация от нашите уникални технологии, включително микрорепликация, обработка на полимери, лепила и нетъкан текстил. Нашите средства за закрепване от тип „захвани и освободи“ преобразяват продукти от бебешки пелени до лепила; използват се също в транспорта, здравеопазването, спортните стоки и електрическите продукти.


  Op Icon

  Оптични комуникации

  С увеличаването на онлайн услугите като интернет телефония и видео по заявка търсенето на по-голяма скорост на предаване на данни се повишава рязко. На базата на нашия опит в областта на материалознанието и прецизната обработка свързването на оптичните влакна и конекторите на 3M помагат на доставчиците на услуги да изграждат и поддържат мрежи за задоволяване на очакванията на клиентите по отношение на скоростта и надеждността. Нашата сила в оптоелектрониката е отразена също така в компонентите за дисплеи, гъвкавата електроника и сензорите на 3M за пазарите в областта на медицината, сигурността и отбраната.


  Po Icon

  Порести материали и мембрани

  Порестите материали и мембрани се появяват в хиляди продукти на 3M, включително респиратори, филтри, горивни клетки, трансдермални пластири и превръзки за рани. 3M произвежда порести покрития и други структури с размер на порите и разстояния, проектирани за конкретното приложение. Мембраните и другите материали също могат да бъдат химически променени, за да улавят частици. Понастоящем технологията на 3M осигурява въздуха и други течности да преминават с правилната скорост, а частиците големи колкото зърно на ориз или малки колкото молекула с размери в нанометри да не преминават.


  Tt Icon

  Прихващане и проследяване

  Определянето на радиочестотата (RFID) се превърна в изключително надеждно, ценно и широкоразпространено средство за контролиране на движението и състоянието на предметите. 3M първа разработи тази безжична проследяваща технология за употреба в библиотечните циркулационни системи. Понастоящем нашите клиенти я използват за следене на фармацевтичните пратки, поддръжката на самолетни двигатели, тъканни проби, правна и медицинска документация и още много други. Чрез постоянно подобряващия се софтуер и хардуер 3M RFID помага за увеличаването на производителността, като същевременно намалява разходите, свързани с кражбите и загубите.

 • Bi Icon

  Биотехнология

  За да създава продукти, свързани със здравните науки, 3M прилага необикновената си комбинация от усилия по отношение на материалознанието, характеризирането на повърхностите, филтрацията и биологията. Сред резултатите са: забележително трайни дентални възстановителни средства, биосъвместими хирургически ленти и превръзки, трансдермални пластири за прием на лекарства, антимикробни почистващи препарати и индикатори за стерилизация.


  Dd Icon

  Прием на лекарства

  Лекарствата могат да удължат и понякога дори да спасят живот. Важно е да се приемат в правилната доза по предназначение и в правилното време. 3M е пионер по отношение на производството на дозиращи инхалатори (за прием на лекарства през дихателните пътища) и трансдермални пластири. Нашият опит в областта на химическите опити и технологиите за прием на лекарства се допълва с десетки години опит в областта на регулаторните въпроси, осигуряването на качество и прецизното производство.


  Md Icon

  Управление на медицинските данни

  В повече от 6000 болници по света усъвършенстваният софтуер и консултантските услуги на 3M помагат на организациите да получат и класифицират данните в областта на здравеопазването, да разпределят ресурсите, да спазват разпоредбите, да управляват приходите и в края на краищата да повишат качеството на грижите за пациента. Нашите решения водят до значителни спестявания на разходите от страна на здравните организации и помагат на правителствата и здравните агенции по света да управляват разходите си и да повишат резултатите на техните местни и национални здравни системи.


  Mi Icon

  Откриване на микроби и контрол

  Технологиите на 3M са на предната линия в борбата срещу опасните микроби. Въз основа на познанията си за специалните материали, облицовките, нанотехнологиите, обработката на сигнали и микрорепликацията 3M разработи бързи и лесни за употреба системи за откриване, идентифициране и количествено определяне на патогени и други организми. Те се използват в болници, медицински лаборатории, клиники и съоръжения за обработка и приготвяне на храна. Също така разработваме технологии за откриване и охарактеризиране на микроби на базата на генетични маркери.


  Se Icon

  Сензори

  Слабото биене на сърцето на новороденото, решаващата промяна в температурата, която унищожава действието на ваксината, генетичният маркер за кистозна фиброза – всички тези и други индикатори могат да бъдат открити и да бъде осъществена връзка с тях чрез сензори на 3M и други сензори, които зависят от компоненти на 3M. Нашите технологии реагират на обширна гама от стимули, включително топлина, светлина, налягане, радио, химически, биологични и други сигнали. Приложенията на нашите сензори са също всеобхватни, като варират от индикатори на ниска цена, например тест ленти за проверка на стерилизацията за еднократна употреба, до усъвършенствани, автоматизирани изделия за диагностика.


  Wo Icon

  Заздравяване на рани

  Когато кожата на пациент е изложена на риск по време на операция, инцидент или поставяне на интравенозен катетър, тя е в риск от инфекция. Използват се модерни лепила, филми, нетъкан текстил и специални материали по отношение на продуктите в областта на здравеопазването на 3M, като нашите абсорбиращи и прозрачни превръзки, хирургическите ленти и чаршафи, както и продукти за подготовка на кожата и почистващи препарати, за да спомогнат за по-бързото заздравяване и намаляване на опасността от инфекция.

 • Ab Icon

  Абразиви

  3M започна дейността си като производител на абразиви. За повече от век усъвършенствахме нашите първоначални технологии и ги допълнихме с революционни изобретения, разработени от други предприятия на 3M. Понастоящем нашите абразиви разчитат на традиционни качества като лепливост и покривност, както и на най-модерните технологии – от микрорепликация до керамика и нетъкани материали. Резултатът е обширна гама от абразиви, които оформят, придават завършен вид и изглаждат с лекота и прецизност.


  Ad Icon

  Лепила

  Те са толкова силни, че могат да държат здраво носещ елемент през целия експлоатационен срок на дадена сграда... и толкова щадящи, че отстъпват и на дете. Тъй като лепилата на 3M са разработени, за да удовлетворяват нуждите на нашите клиенти, те се използват в различни продукти като сателитни и мобилни телефони, автомобили и медицински превръзки. Ние изпъкваме с втвърдяващите лепила и епоксидни смоли. И, разбира се, чувствителните на натиск ленти, които 3M изобрети преди повече от 80 години.


  Am Icon

  Усъвършенствани материали

  Когато учените на 3M започват да работят върху проблем на клиент, те използват забележителна гама от усъвършенствани и специални материали: полимери, смеси, керамика, флуорни материали, наноматериали и други. Нашите лаборатории добавят постоянно нови формулировки и революционни модификации на съществуващи материали към тази палитра. А 3M е несравнима по отношение на приложението на тези нови материали спрямо търсенето на действителното производство.


  Ce Icon

  Керамика

  3M започна оттук – като превръщаше минерали в шкурка. За повече от един век преобразувахме неорганичните керамични материали в удивителна гама от продукти: устойчивите гранули, които защитават вашия покрив, комплексният сензорен екран за вашия банкомат, естетическият възстановяващ дентален материал и най-грубият абразив, брилянтните ограничителни линии, които определят вашия път върху мократа магистрала и електропроводи от ултра-здрави усукани влакна. Всички те произтичат от дългогодишната история на 3M в областта на неорганичната керамика.


  Do Icon

  Стоматологични и ортодонтски материали

  3M представи първия възстановителен материал с цвета на зъбите през 1964 г. – пробив, който отговори на опасенията на пациентите по отношение на естетиката и изискванията на стоматолозите за траен материал. Оттогава се възползваме от напредъка в областта на химията, биологията, керамиката и цифровизацията, за да се превърнем в световен лидер в сферата на денталните композити, лепилата, отпечатъчните материали, ортодонтските материали и други продукти. По-специално ние инициирахме използването на възстановителни материали с висок вискозитет, които се закрепват бързо и удобно в устата на пациента, и отпечатъчна технология, която изготвя точни копия на разположението на зъбите на пациента.


  Em Icon

  Електронни материали

  Напредъкът в областта на електронните компоненти – от полупроводници и съединения до съхранение на данни и дисплеи, често започва с успехи в областта на органичните, неорганичните и металните материали, от които се произвеждат тези компоненти. 3M спомага за подобренията при производството и изпълнението, като влага усилията си в много от другите градивни елементи на настоящите електронни устройства, включително флуорохимикали, лепила, абразиви, мембрани, електроди и електролити.


  Fi Icon

  Покрития

  3M разработи покрития, които имат различни приложения. Едната продуктова линия повишава яркостта на LCD дисплеите, докато другата блокира слънчевата светлина, която навлиза през прозорците. Покритията на 3M се използват за създаване на графики с размерите на сгради и за предпазване от графити. Някои са еднослойни със скромни приложения, а други комбинират стотици слоеве, които регулират пропускането или отразяването на специфични дължини на вълната. Други покрития предоставят много високи прегради спрямо кислорода и влажността – изискване към следващото поколение електронни индикатори.


  Fl Icon

  Флуорирани материали

  Флуорохимикалите на 3M са активните материали в широката гама от защитни покрития на 3M. Също така се използват за контрол на температурата на флуидите и като сърфактанти, които подобряват потока на боите и покритията с висока производителност. Флуорополимерите на Dyneon имат изключителна устойчивост на температура и химикали, като това ги прави идеални за много продукти, които работят при изключителни и неблагоприятни условия на средата. Те се използват за покритията на проводниците, уплътненията, уплътнителите, незалепващите покрития, обшивките на маркучите за гориво и в други критични приложения с висока производителност.


  Me Icon

  Композити с метална матрица

  Чрез филтрирането на плътно разположени керамични влакна или частици с алуминиева сплав 3M създава композитни материали и артикули, които комбинират изключителна якост, лекота и устойчивост. Първото търговско приложение на тази технология на 3M е въздушният електропровод с високо съпротивление, който може да пренася два пъти повече от енергията на конвенционалните електропроводи със същите размери. Продължава допълнителната работа по продукти и компоненти с друго предназначение, включително със структурни и механични приложения. Предимствата на този материал се увеличават, когато компонентът е подложен на товари с високо ускорение, което увеличава намаляването на теглото.


  Nt Icon

  Нанотехнология

  Учените и изследователите на 3M изследват един нов свят на ниво нанометри, в който материалите проявяват уникални физични, химически и биологични свойства. Тези необикновени свойства са използвани в нашите твърди покрития, дентални възстановителни средства и оптичните покрития, които повишават яркостта (използвани при LCD дисплеите). Много технологични платформи на 3M, включително лепила и лекарства, са повлияни от появата на наноразмерни частици.


  Nw Icon

  Нетъкани материали

  След половин век на изследване на употребите на нетъканите материали 3M продължава да открива нови начини за усъвършенстването и прилагането им. По отношение на медицинските ленти те осигуряват комфорт за пациентите. По отношение на абразивите те подобряват трайността и лесната употреба. Като изолационни материали те правят автомобила ви по-тих, а якето ви – по-топло. Благодарение на познанията на 3M в областта на усъвършенстваните материали и производствените технологии се развиват нови възможности за нетъкания текстил в областта на здравеопазването, потребителските продукти и тежката индустрия.


  Sm Icon

  Специални материали

  3M изпъква по отношение на разработването и модификацията на материали с малосерийно производство и с висока стойност за нейните клиенти и за собствена употреба. Сред тях са специални добавки и химикали, включително ускорители, защитни смоли, фотоинхибитори, сърфактанти, микросфери, мехурчета, покрития, които са лесни за почистване, електролитите в батериите и лубриканти. Също така 3M разработва текстилни изделия и композити от керамични влакна за употреба във въздушното и космическо пространство, рафинирането на нефт, обработката на метали и други индустрии. Сред други уникални материали 3M притежава нарастващи познания в областта на олекотените композити с метална матрица.

 • Mr Icon

  Микрорепликация

  3M инициира употребата на миниатюрни, прецизно оформени структури за придаване на материалите на нови физични, химически или оптични свойства. Микрорепликационните призми се използват за пътните знаци, електронните индикатори и екстериорното осветление на сгради за улавяне и отразяване на светлината по по-поразителен начин. Миниатюрните пирамиди правят работата на структурните абразиви на 3M по-добра, а износването им – по-равномерно. А микрорепликационните канали могат дори да насочат флуидите, като използват работата на капилярите – приложение с огромен потенциал за биомедицинските продукти.


  Mo Icon

  Отливане

  В 3M се оформят прецизни оптични лещи и сложни форми, като се използват усъвършенствани технологии за отливане. Също така използваме отливането за създаване на микрорепликационни шаблони в структурни абразиви, както и за усилване на яркостта и защитни покрития. Водена от изключително високите допуски, които се изискват от тези продукти, 3M разви несравним опит в областта на множество субтехнологии, необходими за обработката на термопластични и термореактивни материали, като дизайн на формообразуващите инструменти, измерване на производствения процес и осъществяване на термични цикли.


  Pd Icon

  Обработка на частици и разпръскване

  Способността на 3M да създава и разпръсква частици в твърди тела, покрития и течности й позволява да придаде уникални характеристики на абразивите, денталните възстановителни средства, мастилата, прозоречните и оптичните й покрития и множество други продукти. Нашето разбиране за физическите, химическите и повърхностните взаимодействия ни позволява да разпространим точно разпръснатите частици и наночастици (като стъклени перли, въглерод, метали и метални оксиди), за да повлияем на здравината на материала, показателя на пречупване, проводимостта, инфрачервената абсорбция, катализаторната активност и други характеристики.


  Pm Icon

  Обработка на полимерна стопилка

  През десетилетията 3M се превърна в световен лидер в областта на производството и използването на полимери, като превръща тези уникални молекули в покрития и обекти чрез пресоване, наслояване и други техники на обработка. Понастоящем почти всички технологични платформи на 3M и болшинството от продуктите на 3M разчитат на обработката на полимери. Тези знания са особено важни за пазарите в областта на здравеопазването, електрониката, дисплеите и графиките.


  Pp Icon

  Прецизна обработка

  В миналото многосерийното производство можеше да означава големи различия в продукцията. Вече не – благодарение на напредъка на технологиите в областта на наслояването, изсушаването, вулканизацията, производство на листов материал и други. Инженерите от 3M проектират производствено оборудване, което комбинира прецизно контролирани процеси с икономическата ефективност на производството, при което материал от един барабан се изтегля от друг. Резултатът: екологичните показатели на 3M продължават да се подобряват, а допуските за продуктите стават все по-малки – малки колкото половината от дължината на вълната за някои профили на повърхности.


  Pe Icon

  Прогнозируемо проектиране и моделиране

  С овладяването на усъвършенствани технологии за компютърно моделиране и симулация изследователите и инженерите на 3M могат да прогнозират свойствата на не съвсем готовите материали и да ускорят разработването на по-добри производствени процеси. Благодарение на виртуалните експерименти 3M успя да ускори доставката на нови ценни продукти за електронните индикатори, гъвкавите електронни схеми и определянето на радиочестоти.


  Rp Icon

  Радиационна обработка

  Материалите в много от продуктите на 3M са променени или усъвършенствани чрез химически реакции, породени от радиационна обработка, като вулканизация, втвърдяване, омрежване и полимеризация. Използваме ултравиолетови и електронни лъчи, свръхкъси лазерни импулси, ефект „корона“, пламък и други технологии за създаване на миниатюрни профили в нашите структурни абразиви и ярки повърхности, изображения в нашите защитни покрития, уникални характеристики на повърхността в нашите отразяващи листове и допълнителни характеристики в хиляди други продукти.


  Su Icon

  Промяна на повърхността

  Повече от всяка друга фирма 3M задълбава в повърхността на нещата. Създаваме уникални повърхности, като използваме нашата технология микрорепликация. Също така променяме повърхностите на различни видове филм и лентови материали, като използваме технологии като ефекта „корона“, топлината и обработването с пари. Тези усъвършенствани средства ни позволяват да подобрим поглъщателната способност на материала по отношение на флуиди и лепила, да променяме твърдостта му, да повишим неговата отразяваща способност или да създадем други непознати характеристики.


  Vp Icon

  Обработка с пара

  Особено важните експлоатационни характеристики често зависят от прецизното наслояване с метали, оксиди или полимери. За десетките си години опит 3M е усвоила наслояването с помощта на пара до съвършенство. Много от настоящите продукти дължат уникалната си издържливост, отразяваща способност, бариерни и химически свойства на опита на фирмата в областта на специализираната в производството технология.

 • We Icon

  Ускорено каляване

  Продуктите на 3M са предназначени за външни елементи. Клиентите могат да очакват от нашите материали за безопасност на движението, указателните табели и другите продукти да функционират надеждно след години излагане на жестоките атмосферни условия. За да гарантира високо ниво на функционалност, 3M разработи технологии, които имитират точно силна светлина, топлина, студ и влага, каквито могат да се срещнат на открито в целия свят. Чрез комбиниране на естествени и завишени условия на излагане 3M разви несравнима способност за измерване, анализиране и реакция към въздействието на най-суровите атмосферни условия.


  An Icon

  Аналитична наука и технология

  Непознатите за света технологии генерират решения за нашите клиенти и множество въпроси за нашите учени: Какво е това? По какъв начин работи? Можем ли да го подобрим? За да отговори на тези въпроси, 3M разви ненадмината способност за измерване, характеризиране и разбиране на материалите и процесите. С помощта на ресурси, които се намират по целия свят, учените на 3M могат да използват нашите аналитични способности по време на всички фази на разработването на продукта – от концепцията до комерсиализацията и производството.


  As Icon

  Приложен софтуер

  Приложният софтуер управлява, контролира, взаимодейства и предоставя възможност за много иновации на 3M, които варират от пречистване на въздуха до решения на RFID в рамките на предприятието за проследяване на медицинската документация. Приложният софтуер може да работи в рамките на уеб браузъра, на стандартните настолни компютри и преносимите устройства или могат да бъдат вградени в специални за целта електронен хардуер и системи. 3M използва модерни инструменти и техники за разработване на приложен софтуер, който е функционален, надежден и лесен за използване.


  Es Icon

  Електроника и софтуер

  3M основава компетентността си на електрониката и софтуерните технологии. Понастоящем в много продукти на 3M има електроника – от проектори и дентални скенери до електронни стетоскопи на 3M™ Littmann® и системи за гранично управление на 3M™. Усъвършенстваният софтуер на 3M обединява „мозъците“ зад тези продукти чрез предоставяне на „смарт“ алгоритми (математика и компютърна наука), за да изстреля тези продукти по-нагоре във веригата на стойността. Чрез комбиниране на водещи в света материали, познания по отношение на обработката и проектирането, електрониката и софтуерът на 3M осигуряват мощна платформа за създаване на смарт материали, смарт устройства и смарт системи, като същевременно се предоставя смарт обслужване.


  In Icon

  Проверка и оценка

  Изключителната прецизност на производството на 3M изисква еднакво прецизни инструменти за оценка и проверка на качеството на продукта – в някои случаи допуските са по-малки от дължината на вълната на светлината. 3M създаде оптични, инфрачервени и UV-чувствителни системи, измервателни уреди и други собствени инструменти за измерване на производителността, здравината, цвета, отразяващата способност и дебелината. Тези и други параметри предоставят точно и много бързо потвърждение на това, че нашите процеси функционират в режим на максимална ефективност и единство, а нашите продукти отговарят на всички спецификации на клиента.


  Is Icon

  Проектиране на интегрирани системи

  Сложните системи изискват цялостно проектиране. С обединяването на познанията по отношение на софтуера, електрониката и механиката 3M създава системи, които се допълват една друга и предоставят възможност за изключителна производителност. Тези отрасли са допълнени от прогнозируемо моделиране, инженерна психология и промишлен дизайн. Резултатът е съчетание от функционалност и елегантност на продуктите, които са обикновени като диспенсър за тиксо или шлифовъчна машина, и сложни като системите на 3M за многоизмерна циркулация и сигурност за библиотеките.


  Is Icon

  Процес на проектиране и контрол

  Прецизен, последователен, икономически изгоден и безопасен: очакванията са големи по отношение на усъвършенстваните производствени технологии. Няколко фирми по света могат да се мерят с 3M по отношение на проектирането и функционирането на най-търсените непрекъснати процеси – особено при производството на листов материал, наслояването и изсушаването. Способностите включват прогнозируемо проектиране и моделиране, индикация за отклонение при процесите и системи за обратна връзка, както и десетилетия опит на 3M в областта на инженерната химия, машиностроенето и електроинженерството. Резултатът е очевиден за клиентите по отношение на всеки висококачествен продукт на 3M, както и по отношение на всяка бърза модификация на тези продукти, за да посрещнат нуждите на местните пазари.