1. Политика на поверителност
3М България

Глобална политика на поверителност на 3M

3M уважава правото ви на неприкосновеност на личния живот. Настоящата политика обобщава каква лична информация можем да събираме, по какъв начин можем да я използваме, както и други важни теми, свързани с неприкосновеността на личния ви живот и защитата на личните данни.

Политиката на 3M e да спазва всички приложими закони за поверителност и защита на данните. Този ангажимент отразява значението, което отдаваме на печеленето и запазването на доверието на нашите клиенти, бизнес партньори и други лица, които споделят личната си информация с нас.

Настоящата политика важи за всички уебсайтове и мобилни приложения, които се поддържат от или от името на 3M и включва правните субекти на 3M в цял свят (всяко наричано „уебсайт или приложение на 3M“). Тя важи и по отношение на личната информация, която 3M може да събира по друг начин. (i) чрез нашите продукти и услуги; (ii) когато се свързвате с нас чрез средства, различни от уебсайта или приложението на 3M, например лично, по телефона или на търговско изложение или обучение; и (iii) от нашите клиенти, дистрибутори, доставчици, търговци и други бизнес партньори (общо наричани „бизнес партньори“).

Различните уебсайтове, приложения, продукти и услуги на 3M обаче имат различни цели и характеристики. Ако се изискват допълнителни или различни оповестявания по отношение на конкретен уебсайт, приложение, продукт или услуга на 3M, ние ще предоставим тази оповестена информация отделно на самия интернет сайт или приложение или заедно със съответния продукт или услуга. Всяко такова отделно оповестяване във връзка с лични данни, политика на поверителност или декларация („Конкретна декларация за защита на личните данни“) допълва и изменя настоящата Политика.

  • Общи принципи относно събирането, използването и оповестяването на лични данни от страна на 3M

    Доколкото това се изисква от приложимото законодателство, всеки път, когато 3M събира лична лична информация, 3M:


    • ще ви предостави своевременно и адекватно известие относно практиките ни във връзка с личните данни;
    • ще събира личните ви данни само за точно определени и правомерни цели. Информацията, която събираме, ще бъде уместна, адекватна и не прекомерна по отношение на целите, за които се събира;
    • ще обработва личната ви информация по начин, който отговаря на целите, за които първоначално е събрана или на тези, които сте приели впоследствие;
    • ще предприеме всички разумни търговски действия, за да гарантира, че личната ви информация е надеждна по отношение на предвиденото ѝ използване, точна, пълна и, при необходимост, актуализирана;
    • няма да използва личната ви информация за целите на директния маркетинг, без да ви предостави възможност за „отказ“; и
    • ще вземе подходящите мерки с помощта на договор или по друг начин, за да предостави достатъчна защита за лична информация, която е оповестена пред трета страна или прехвърлена в друга държава включително прехвърляния в рамките на 3M.
  • Лична информация, която 3M събира

    3M събира следните видове лична информация:


    • Информация, която предоставяте вие

      3M събира лична информация, която вие ни предоставяте, която може да включва: (i) данни за връзка, като например вашите име, наименование на фирма, позиция, адрес, адрес на електронна поща и телефонен номер; (ii) допълнителна информация за вас, която да ни помогне да научим повече за вас, като например пол, възраст, дата на раждане, националност, професионални организации и регистрационни номера, информация за начина, по който използвате продуктите ни и демографски данни; (iii) коментари, въпроси, запитвания и поръчки, които може да сте отправили; (iv) финансова информация, необходима за обработката на плащания при осъществени от вас покупки, като например данни от кредитната ви карта или данни за сметката ви, или данъчен номер; (v) данни за вход, включително, ако е приложимо, информация за профили в социални медии за целите на влизането в платформата ни; и (vi) информация относно предпочитанията ви, като например предпочитани методи за комуникация и типове продукти, от които се интересувате.

    • Информация, която се събира автоматично от устройството ви

      Информация за устройството и браузъра. 3M може да събира техническа информация за устройството ви, като например тип устройство, вид браузър, IP адрес, операционна система и идентификационен номер на устройството. 3M събира тази информация автоматично от устройството и уеб браузъра ви посредством „бисквитки“ и подобни технологии.

      Информация за това как комуникирате с нас. 3M може да събира техническа информация за начина, по който използвате уебсайтовете и приложенията на 3M, както и за начина, по който взаимодействате с онлайн рекламите и промоциите ни, като например разгледано или изтеглено съдържание, използвани функции, връзки, върху които сте щракнали, промоционални имейли от 3M, които сте отворили и датите и часовете на комуникация. 3M събира тази информация чрез „бисквитки“ или подобни технологии.

      Информация за местоположението. 3M може да събира информация за местоположението, включително точна информация за местоположението в реално време от устройството ви и неточна информация за местоположението, извлечена например от вашия IP адрес или пощенски код. Приложенията на 3M НЯМАТ достъп до точна информация в реално време от устройството ви, освен ако не предоставите разрешение за това.

    • „Бисквитки“ и подобни технологии:

      „Бисквитките“ представляват файлове с информация, които се съхраняват на устройството ви при посещението ви на даден уебсайт. „Бисквитките“ и другите подобни технологии могат да подобряват практическата работа на потребителите, като запазват предпочитанията ви, персонализират практическата ви работа онлайн, запазват артикули в пазарската ви количка и понякога ви показват реклами, съобразени с интересите ви.

    Повече информация

     

    Уебсайтовете на 3M използват „сесийни бисквитки“. Сесийната „бисквитка“ не се използва за определяне на самоличността ви и валидността ѝ изтича след като затворите браузъра си.. Така например, когато използвате продуктовия каталог на 3M, ние поставяме сесийна „бисквитка“, за да отбележим кои страници сте разгледали. Можем да използваме тази информация, за да ви предоставяме препоръки за други продукти, от които може да се интересувате.

     

    Уебсайтовете на 3M използват и „постоянни бисквитки“. Тези „бисквитки“ не изтичат, когато затворите браузъра си. Постоянните „бисквитки“ остават на компютъра ви, докато не ги изтриете или докато валидността им не изтече. С определянето на уникален идентификатор за вашия компютър ние имаме възможност да създадем база данни с вашите предишни предпочитания, които можем да предоставим автоматично, което ви спестява време и усилия при посещения в бъдеще. Така например след като направите покупка, ако решите да направите друга, вашият адрес за доставка може да е бил запазен и ще е необходимо само да бъде потвърден.

    В някои държави се изисква съгласие за използването на „бисквитки“ при посещението ви на уебсайтовете на 3M. Ако посетите уебсайт на 3M в една от тези държави, ще видите информация относно опциите, с които разполагате, включително да приемете или откажете определени категории „бисквитки“. При последващи посещения ще можете да промените тези настройки. Моля, имайте предвид, че няма да можете да се откажете да получавате определени „бисквитки“, които са абсолютно необходими за предоставянето на услугата, която сте заявили.

    При всяко посещение на уебсайт на 3M в една от тези държави, когато щракнете върху връзката „Предпочитания за „бисквитките“ в долната част на всяка страница, ще имате възможност да отворите информация по този въпрос и да промените настройките си.

    Въпреки че не сте задължени да приемате „бисквитките“, когато посетите уебсайт на 3M, ако отхвърлите определени „бисквитки“, е възможно да не можете да използвате всички функционалности на сайта.

    Освен това е възможно браузърът ви да позволява промяна на настройките за приемане или отхвърляне на „бисквитки“ или да извежда известия при поставянето на такива на компютъра ви.

    Анализ и реклама. 3M използва услуги за анализ на трети страни с цел по-добро разбиране на това как потребителите взаимодействат с уебсайтовете и приложенията на компанията, включително услуги, предоставяни от Google и Adobe. Моля, използвайте следните връзки за повече информация относно начините, по които Google и Adobe събират и използват данни, когато посещавате уебсайтове и приложения на техни партньори:

    Освен това 3M използва рекламни услуги на трети страни при предоставянето на реклами за продуктите и услугите на компанията, които евентуално биха представлявали интерес за вас при посещението ви на уебсайтове или други онлайн услуги.

    3M дава възможност на избрани трети страни, включително на тези услуги за анализ и рекламиране, да поставят „бисквитки“ на нашите уебсайтове. Тези трети страни могат да събират информация за дейността ви в интернет във времето и в различни уебсайтове на трети страни.

    Тези трети страни могат да бъдат членове на отраслови саморегулиращи се групи като например Инициативата за мрежова реклама (Network Advertising Initiative (или (NAI)), Digital Advertising Alliance (DAA) и European Digital Advertising Alliance (eDAA). На уебсайтовете на тези групи можете да намерите повече информация относно онлайн рекламирането въз основа на интереси и начините за отказ от получаване на такива реклами от членуващите дружества.

    Настройки на браузъра „Do Not Track“. Възможно е някои браузъри да предават до уебсайтовете, които посещавате, сигнали тип „Do Not Track“ („Да не се проследяват данни“ или „DNT“). Поради липсата на общоприето тълкуване на DNT сигнали, понастоящем 3M не предприема действия в това отношение.


    • Информация от бизнес партньори и други трети страни

      3M събира лична информация чрез своите бизнес партньори. Тя може да включва данни за връзка като например име, наименование на дружество, позиция, адрес, адрес на електронна поща или телефонен номер.

      3M може също така да получава лична информация от други източници трети страни, включително публично достъпни източници или такива на разположение в търговската мрежа. Възможно е да комбинираме информацията, която получаваме от своите бизнес партньори и други източници трети страни, с тази, която събираме от вас или устройството ви, както е описано по-горе.

    Разполагате с избор относно личната информация, която предоставяте на 3M. Можете да изберете да не предоставяте изисквана от нас информация, но ако го направите, е възможно да не сме в състояние да ви предоставим определена услуга или конкретна функционалност в уебсайт, приложение или на продукт на 3M.

  • Как 3M използва личната ви информация

    3M може да използва личната ви информация за следните цели:

    • развитие и управление на взаимоотношенията ни с вас и нашите бизнес партньори;. Това може да включва: (i) предоставяне на услуги или извършване на сделки, заявени от вас или нашите бизнес партньори; (ii) предоставяне на информация относно продуктите, услугите, сделките и рекламите на 3M, от които може да се интересувате; (iii) предоставяне на по-последователно взаимодействие с 3M за вас и нашите бизнес партньори, включително като научаваме повече за вас и начините, по които използвате и взаимодействате с уебсайтовете, приложенията, продуктите и услугите на 3M; и (iv) планиране, управление и изпълнение на договорните ни взаимоотношения с нашите бизнес партньори.
    • комуникация с вас или дружеството ви. Това може да включва: (i) предоставяне на информация относно продуктите, услугите и промоционалните дейности на 3M, които биха могли да представляват интерес за вас или дружеството ви; (ii) предоставяне на информация относно важни продукти, услуги или сделки на 3M, включително например ценова информация, технически данни, доставка или информация за продуктите, гаранциите или изтегляне на дадени продукти от пазара или информация за подобрения в нашите продукти или услуги; (iii) отговори на ваши въпроси или запитвания, включително запитвания за обслужване на клиенти; и (iv) покани за участие в проучвания за удовлетвореността на клиентите, пазарни проучвания или предоставяне на данни за резултатите от такива.
    • предоставяне и подобряване на нашите уебсайтове, приложения, продукти и услуги; Това може да включва: (i) тяхното персонализиране спрямо предпочитанията или интересите ви с цел да ги направим по-съвместими с технологиите, които ползвате или за да улесним по друг начин работата с тях; (ii) поддръжка на сигурността или защитата им; и (iii) разработката на нови уебсайтове, приложения, продукти и услуги на 3M.
    • разрешаване на правни въпроси; Това може да включва: (i) спазване на задълженията ни за съхранение на определени търговски документи за минимални периоди на съхранение; (ii) установяване, упражняване или защита на право в случай на заведен съдебен иск; (iii) спазване на закони, разпоредби, съдебни заповеди или други правни процедури; (iv) установяване, предотвратяване и предприемане на мерки по отношение на измами, нарушения на интелектуална собственост, нарушения на нашите договори или споразумения, нарушения на закон или друга злоупотреба с уебсайтове, приложения, продукти или услуги на 3M; и (v) защита на правата или собствеността на 3M или на вашето здраве, безопасност, благосъстояние, права или собственост или тези на други лица.

    3M може да използва личната ви информация и за други цели, които отговарят на контекста, в който е събрана тя, или с ваше съгласие.

    3M може да анонимизира или обобщава която и да било част от информацията, която събираме, и да я използва за всякакви цели, включително за научноизследователска работа и разработване на продукти. Тази информация няма да определя вашата самоличност.

  • По какви причини 3M може да споделя личната ви информация

    3M няма да разкрива личната ви информация освен по начините, описани тук:


    • 3M може да споделя личната ви информация с други правни субекти на 3M, включително такива в различни държави. В такива случаи тези други правни субекти на 3M ще използват информацията при спазване на настоящата Политика, всички приложими конкретни декларации за защита на личните данни и всички приложими закони за неприкосновеността на личния ви живот и защитата на личните данни.
    • Също така 3M може да споделя личната ви информация с трети страни, които наемаме, за да извършат помощни услуги за нас. От третите страни се изисква да използват личната информация, която споделяме с тях, само за да извършат услугите от наше име и да третират вашата лична информация при спазване на всички приложими закони за неприкосновеността на личния живот и защитата на личните данни.
    • В някои случаи 3M може да споделя личната ви информация с трети страни, които са наши партньори, за да предоставят продукти и услуги на наши клиенти, като например дистрибутори. В такива случаи изискваме от бизнес партньорите си да използват информацията при спазване на настоящата Политика, всички приложими конкретни декларации за защита на личните данни и всички приложими закони за неприкосновеността на личния ви живот и защитата на личните данни.
    • 3M може да споделя личната ви информация с трети страни, когато добросъвестно сме счели, че е необходимо оповестяване: (i) с цел спазване на закон, разпоредба, съдебна заповед или друга правна процедура; (ii) с цел установяване, предотвратяване и предприемане на мерки по отношение на нарушение на интелектуална собственост, нарушение на договорите и споразуменията ни, нарушение на закон или друга злоупотреба с уебсайтове, приложения, продукти или услуги на 3M; (iii) с цел защита правата или собствеността на 3M или на вашето здраве, безопасност, благосъстояние, права или собственост или тези на други лица; или (iv) при подобни обстоятелства. Ако възникне такова събитие, ние ще предприемем адекватни действия за защита на личната ви информация.
    • 3M може да споделя личната ви информация с трети страни във връзка с продажбата, покупката, сливането, преустройството, ликвидацията или прекратяването на дейността на 3M или стопанска единица на 3M или при подобни обстоятелства. Ако възникне такова събитие, ние ще предприемем адекватни действия за защита на личната ви информация.
    • 3M може да споделя ваша информация с ваше позволение и при поискване от ваша страна.

    3M може да споделя анонимизирана или обобщена информация вътрешно и с трети страни за всякакви цели. Тази информация няма да определя вашата самоличност.

  • Сигурност на личната ви информация

    Вашата лична информация най-общо ще се съхранява в базите данни на 3M или в такива, поддържани от нашите доставчици на услуги. Много от тези бази данни се съхраняват на сървъри, които се намират в Съединените американски щати. 3M взема подходящи мерки с помощта на договор или по друг начин, за да предостави достатъчна защита за лична информация, която е разкрита на трета страна или прехвърлена в друга държава, включително прехвърляния в рамките на 3M.

    3M поддържа разумни предпазни мерки, за да защити поверителността, защитата и целостта на личната ви информация. Въпреки че използваме защитни мерки с цел защита на вашата лична информация от неупълномощено разкриване, злоупотреба или промяна, както в случаите, когато всички компютърни мрежи са свързани към интернет, ние не можем да гарантираме сигурността на информацията,
    предоставена чрез интернет, и не носим отговорност за нарушения на сигурността, която е извън разумната граница на контрол.

  • Връзки към уебсайтове на трети страни и приставки

    Уебсайтовете и приложенията на 3M могат да съдържат връзки към уебсайтове или мобилни приложения, които не се поддържат от 3M, и приставки от платформи на социални медии и други трети страни. Пример за приставка на социална медия е бутонът „Харесвам“ на Facebook. Ние предоставяме тези връзки и приставки като услуга и това не означава, че одобряваме дейностите или съдържанието на свързаните уебсайтове, приложения или платформи за социални медии, нито че имаме връзка с организациите, които ги поддържат. За да научите повече за информацията, която се събира от тези уебсайтове, приложения и приставки на трети страни, моля, разгледайте техните политики на поверителност. Приканваме ви да разгледате политиките на поверителност за уебсайтовете, приложенията и платформите за социални медии, които посещавате, преди да ги използвате или да им предоставяте лична информация.

  • Достъп до личната ви информация

    Имате право да разглеждате, коригирате и актуализирате личната информация, която ни предоставяте, като попълните този формуляр за заявка и ни го изпратите на Privacy_EU@mmm.com.

  • Съхранение на вашата лична информация

    Периодът, за който съхраняваме личната ви информация, варира и зависи от целта и използването на събраната информация. Има законови изисквания да съхраняваме някои видове данни за определени периоди. В останалите случаи ще я съхраняваме за период не по-дълъг от необходимия за целите, за които е събрана.

  • Деца

    Повечето уебсайтове и приложения на 3M не са предназначени за деца под 13-годишна възраст. 3M не настоява съзнателно и не събира лични данни от или за деца под 13-годишна възраст или съответната минимална възраст съгласно приложимите местни законови изисквания, освен в случаите, допустими от приложимото законодателство.

  • Услуги на 3M по модела „дружество-дружество“ (B2B)

    Някои продукти, услуги, уебсайтове и приложения на 3M са предназначени за използване от нашите бизнес партньори, включително нашите бизнес клиенти („услуги на 3M по модела „дружество-дружество“), като използването им от ваша страна се администрира от нашето дружество. В такива случаи е възможно упълномощени служители на дружеството ни да разполагат с достъп до личната ви информация, която се събира чрез този тип услуги на 3M, като е възможно във вашето дружество да са въведени правила, приложими за начина, по който ги използвате. 3M не носи отговорност за политиките и практиките на нашите бизнес партньори, свързани със защитата и сигурността на личните данни, които могат да се различават от настоящата Политика на поверителност и приложимите конкретни декларации за защита на личните данни. Ако вашето дружество управлява начина, по който използвате дадена услуга по модела „дружество-дружество“ на 3M, моля, обърнете се към неин служител по всички въпроси относно поверителността, свързани с употребата ви на съответната услуга на 3M. При противоречие между настоящата Политика и споразумение между 3M и нейния бизнес партньор във връзка с услуга по модела „дружество-дружество“ на 3M, предимство има споразумението между 3M и съответния бизнес партньор.

  • Допълнителна информация за жители на ЕС


    • Администратор на лични данни и информация за връзка

      Администраторът на личните данни, които се събират по силата на настоящата Политика на поверителност, е съответния правен субект на 3M във вашата държава и, където е приложимо, 3M Company, Compliance and Business Conduct, 3M Center, Bldg. 220-11W-02, St. Paul, MN 55144-1000.

      Ако използвате услугите на 3M по модела „дружество-дружество“, които се администрират от вашето дружество, е възможно вашето дружество да е администраторът на личните данни, които се събират от тези услуги. Моля, обърнете се към вашето дружество за повече информация.

      Можете да се свържете с длъжностно лице за защита на данните за 3M за Европа на: На вниманието на Длъжностното лице за защита на данните за Европа, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Белгия, имейл: DPO_EU@mmm.com, телефон: +32 2 7224594.

      Можете да се свържете с длъжностно лице за защита на данните за 3M за Европа на: На вниманието на Длъжностното лице за защита на данните за Европа, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Белгия, имейл: DPO_EU@mmm.com, телефон: +32 2 7224594.

      Можете да намерите данните за връзка на правен субект на 3M в държавата ви в Помощния център на 3M.

    • Правно основание за обработка на личните ви данни от 3M

      Правното основание за обработването на личните ви данни от страна на 3M ще зависи от целите, за които се обработват те. При повечето случаи на обработка на лични данни, които попадат в обхвата на настоящата Политика на поверителност, правното основание е, че обработването е необходимо заради законните стопански интереси на 3M. В случай че обработваме лични данни във връзка с договор или потенциален договор с вас, правното основание е, че обработката е необходима за изпълнението на договора с вас или с цел предприемане на действия по ваша молба преди встъпването в договор. Когато сме задължени да споделим лични данни с правоприлагащи агенции или други държавни органи, ние го правим въз основа законово задължение за това. Освен това като правно основание ще използваме съгласието, когато считаме, че е уместно, или до степента, наложена от закона, например преди да събираме точни данни за местоположение от мобилното ви устройство.

    Повече информация

    Обработка въз основа на законни стопански интереси. Когато обработваме лична информация въз основа на това, че обработката е необходима заради нашите законни стопански интереси, тези интереси включват: (i) предоставяне, подобряване и популяризиране на уебсайтовете, приложенията, продуктите и услугите на 3M; (ii) комуникация с текущи и потенциални клиенти, други бизнес партньори и техните отделни звена за връзка; (iii) управление на взаимоотношенията ни с нашите клиенти и други бизнес партньори, както и с техните отделни звена за връзка; (iv) други цели, свързани със стопанското ни развитие; (v) споделяне на информация в рамките на групата на 3M, както и с доставчици на услуги и други трети страни; и (vi) поддържане на безопасността и сигурността на нашите продукти, услуги и служители, включително защита от измами.

    Обработка въз основа на изпълнение на договор. Примерите за случаи, в които обработваме лична информация с цел изпълнение на договор, включват сделки от електронната търговия, при които закупувате продукти или услуга от 3M на своя отговорност, от уебсайт или приложение на 3M.

    Обработка въз основа на съгласие. Примерите за обработка, при които 3M използва съгласието като правно основание, включват: (i) събиране и обработка на точни данни за местоположение от мобилното ви устройство; (ii) изпращане на промоционални съобщения по електронна поща, когато се изисква съгласие по силата на приложимото законодателство; и (iii) обработка на лични данни на уебсайтовете или приложенията на 3M чрез „бисквитки“ и подобни технологии, когато съгласието се изисква съгласно приложимото законодателство.

    Обработка поради законово задължение на 3M за това. Примери за случаи, в които 3M трябва да обработва лични данни с цел спазване на законовите си задължения, включват: (i) плащане на данъци и други държавни налози; (ii) предоставяне на личните ви данни на правоприлагащи агенции и други държавни органи, когато това се изисква съгласно приложимите закони; (iii) съхранение на търговска документация, която задължително се съхранява по силата на приложимото законодателство; и (iv) спазване на съдебни заповеди или други правни процедури.


    • Допълнителна информация относно съхранението на лични данни

      За да определи периода за съхранение на лични данни съгласно настоящата Политика, 3M взема предвид критерии като: (i) всички приложими правни изисквания за съхранение на данни за определен период от време;
      (ii) всички задължения за съхранение, свързани с действителни или потенциални съдебни спорове или разследвания от страна на държавата; (iii) всички задължения за съхранение в съответните споразумения с нашите бизнес партньори; (iv) датата на последния ви контакт с 3M (включително на взаимодействие с уебсайтове, приложения, съобщения и др. на 3M); (v) периодът между контакта ви с 3M; (vi) поверителността на данните; и (vii) целите, за които се събират данните.

    • Вашите индивидуални права

      Съгласно приложимото законодателство на Европейския съюз вие имате следните права във връзка с личните си данни, които се прилагат по различен начин при различните обстоятелства: право на достъп, право на коригиране, право на заличаване, право на ограничаване на обработването, право на преносимост на данните и право на възражение срещу обработването. Повечето от тези права не са абсолютни. По-долу описваме по-подробно тези права и предоставяме информация за начините, по които можете да ги упражнявате. Ако отправите искане да упражните правата си, ние ще отговорим в рамките на един месец, но при необходимост имаме право да удължим този срок с още два месеца. Ако удължим срока за отговор, ще ви информираме в рамките на един месец след отправяне на искането. Можете да упражните правата си, като попълните този формуляр за заявка и ни го изпратите на Privacy_EU@mmm.com.

    Повече информация

    Право на достъп. Вие имате право да се обърнете към 3M с молба да потвърди дали притежаваме ваши лични данни. Ако е така, имате право да поискате достъп до личните си данни, които обработваме, както и до следната информация: (i) целта на обработването им; (ii) категориите лични данни, които обработваме; (iii) получателите или категориите получатели на личните ви данни; (iv) предвидения период за съхранение на данните, в случай че е възможно, или критериите, които използваме за определяне на периода на съхранение; (v) правото ви да заявите коригиране или заличаване на личните ви данни, или ограничение на обработването на такива данни; (vi) правото ви да внесете жалба при надзорен орган; (vii) ако не сме събрали данните от вас, всяка информация, с която разполагаме, относно източника на данните; (viii) и това дали използваме личните ви данни с цел вземане на автоматизирани решения, които имат правни или други подобни значителни последици за вас.

    Право на коригиране. Имате право да изискате от 3M да коригира личните ви данни, ако те са неточни. Като се има предвид целта на обработването, е възможно също така да имате право да изискате непълните ваши данни да се допълнят, включително чрез предоставяне на допълнителна декларация на 3M.

    Право на възражение срещу обработването заради законни стопански интереси на 3M. Имате право да възразите срещу това 3M да обработва личните ви данни, когато тези данни се обработват въз основа на законните стопански интереси на 3M. 3M ще уважи възражението ви и ще спре обработката на съответните лични данни, освен ако: (i) ние нямаме императивни законни основания за обработка, които имат преимущество пред вашите интереси, права и свободи; или (ii) не се налага да продължим да обработваме личните ви данни, за да установим, упражним или защитим право в случай на заведен съдебен иск.

    Право на възражение срещу обработването за директен маркетинг. Ако 3M обработва личните ви данни за целите на директния маркетинг, вие имате правото да възразите срещу това обработване. Ако упражните това право, 3M ще спре обработката на личните ви данни за целите на директния маркетинг.

    Право на ограничаване на обработката. Имате право да изискате 3M да ограничи обработката на личните ви данни при следните обстоятелства: (i) за периода от време, необходим на 3M, за да провери точността на личните ви данни, когато вие оспорвате точността им; (ii) когато обработката на личните ви данни е незаконна и не желаете данните да бъдат заличени, като вместо това изисквате от 3M да ограничи използването на данните; (iii) когато 3M повече няма нужда от личните ви данни с цел обработка, но вие имате нужда от данните с цел установяване, упражняване или защита на право в случай на заведен съдебен иск; или (iv) за периода от време, необходим на 3M да провери дали има императивни законни основания за обработка, които имат преимущество пред вашите интереси, права и свободи, когато вие възразявате срещу обработката на личните си данни заради законни стопански интереси на 3M.

    Ако вследствие на молбата ви 3M ограничи обработката на личните ви данни, 3M ще ги съхрани и ще ги обработва по друг начин само: (i) с ваше съгласие; (ii) с цел установяване, упражняване или защита на право в случай на заведен съдебен иск; (iii) за да защити правата на други физически или юридически лица; или (iv) поради важен обществен интерес на Европейския съюз или държава членка. Наред с това 3M ще ви информира, преди да премахне ограниченията за обработка.

    Право на заличаване. Правото на заличаване се нарича също правото „да бъдеш забравен“. Можете да се обърнете към 3M с молба да изтрие личните ви данни. Това право не е абсолютно. 3M има задължение да изтрие личните ви данни при искане от ваша страна само при следните обстоятелства: (i) личните ви данни повече не са необходими за целите, за които са събрани и се обработват от 3M; (ii) ако 3M обработва личните ви данни въз основа на съгласие, оттеглите съгласието си и няма други правни основания 3M да продължи да обработва личните ви данни; (iii) ако 3M обработва личните ви данни за законови стопански интереси, вие възразите срещу обработването и няма правни основания, които имат преимущество, поради които 3M да продължи да обработва личните ви данни; (iv) ако обработването на личните ви данни от страна на 3M е било незаконно; или (v) личните данни трябва да бъдат заличени с цел спазване на законово задължение съгласно законодателството на Европейския съюз или държава членка, което е приложимо по отношение на 3M.

    3M няма задължение да заличи личните ви данни, доколкото 3M има необходимост да ги обработва с цел: (i) да упражни своето право на свободата на изразяване на мнение и на информация; (ii) спазване на законово задължение съгласно законодателството на Европейския съюз или на държава членка, което е приложимо по отношение на 3M; или (iii) установяване, упражняване или защита на право в случай на заведен съдебен иск.

    Право на преносимост на данните: Имате правото да получите личните данни, които сте предоставили на 3M, когато: (i) обработката на данните се основава на ваше съгласие или е необходима с цел изпълнение на договор между вас и 3M; (ii) обработката на личните ви данни от страна на 3M се извършва чрез автоматизирани средства; и (iii) изпълнението на искането ви няма да засегне неблагоприятно правата и свободите на други лица.

    Ако имате правото да получите такива лични данни и изискате от 3M да ги предостави, 3M ще го направи по структуриран, често използван начин и в машинночетим формат.

    Правото на внасяне на жалба при надзорен орган. 3M ще положи максимални усилия, за да разреши и уреди всички искания или жалби, отнесени до вниманието на дружеството. Освен това вие имате правото да се обърнете към компетентния орган за защита на личните данни с молба или жалба. Това може да бъде надзорният орган в държавата, в която живеете. Общият компетентен надзорен орган за 3M в Европа е:

    Комисията за защита на личните данни

    Rue de la Presse 35, 1000 Brussels

    Телефон: +32 (0)2 274 4800

    Телефон: +32 (0)2 274 4800

    Имейл: commission@privacycommission.be

    Уебсайт: www.privacycommission.be

  • Въпроси относно настоящата Политика и декларациите ни за защита на личните данни

    Ако имате въпроси относно настоящата Политика или конкретна декларация за защита на личните данни, или начина, по който използваме личната ви информация, моля, свържете се с Длъжностното лице за защита данните за Европа, като щракнете върху тази връзка за изпращане на отзиви или ни пишете на адрес:

    На вниманието на Длъжностното лице за защита на данните за Европа,

    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Белгия

    имейл: DPO_EU@mmm.com

    телефон: +32 2 7224594

    телефон: +32 2 7224594

  • Промени на настоящата Политика и декларациите ни за защита на личните данни

    Промените на настоящата Политика на поверителност ще се публикуват на този уебсайт заедно с информация относно всички съществени промени. 3M си запазва правото да актуализира или променя тази Политика или конкретните декларации за защита на личните данни по всяко време и без предварително уведомление. Всички промени ще важат само по отношение на личната информация, която съберем след публикуването.

    Последната актуализация на настоящата Политика е извършена през май 2018 г.

Последвайте ни
Посочените по-горе брандове са търговски марки на 3M.
Промяна на местоположението
България - български