Ремонт след удар
Ремонт на купето

Ремонт на купето

Тенденции в автомобилостроенето

 • През последните 10-15 години все повече се използват на различни видове стомана с висока якост вместо стандартна стомана и други черни метали. Също така все повече се използват и олекотени материали като алуминий и композитни материали.

  Във всеки съвременен автомобил се използват материали с висока якост заедно с материали, които са специално предназначени да омекотяват ударите, така че да предпазят пътниците.

  Използването на различни видове високоякостна стомана позволява да се намали дебелината на панела, за да се понижи теглото на автомобила, като едновременно с това се поддържат високи стандарти за безопасност при катастрофа.

Car Materials
 • Друга промяна има в изработката на каросерията на автомобилите - благодарение на новите материали се правят по-малко точкови заварки, като за сметка на това се използват повече лепила и нитове, което налага да се прилагат различни нови методи за ремонт като спояване с твърд припой и комбинирана употреба на лепила и нитове.

  Тези промени налагат промяна на методите за ремонт на съвременните автомобили:

  Високоякостните стомани са по-чувствителни на температурни промени, а намалената дебелина на панелите налага да се използват по-прецизни методи на шлифоване и шлайфане, за да не се допусне нарушение на целостта на конструкцията.


 • Шлайфане и грубо шлайфане в автосервиза

  Процесите на шлифоване и шлайфане в автосервиза могат да бъдат разделени на няколко групи:

   1. Отстраняване на боя преди заваряване или залепване; за да се извърши ремонтът, материалът трябва да се отстрани до метал.
   2. Обработка на метала, за да премахнат заваръчните линии и петна.
   3. Рязане на метала.

   За всички тези дейности, 3M предлага решения, които помагат да се увеличи производителността и автомобилът да бъде предаден за окончателно пребоядисване без проблеми.

 • Смяна и монтаж на предно стъкло

  Предлагат се различни еднокомпонентни полиуретанови лепила, предназначени за залепване на предното, страничните и задните стъкла. Лепилата се нанасят лесно с апликаторите 3M™ и се предлагат в сашета и картуши с различни размери. Предлагат се три варианта с време за изсъхване един, три или осем часа.

 • Технологии за уплътняване на шевове в автосервиза

  За вашите нужди при пребоядисване 3M предлага различни решения за уплътняване на шевове - в комбинация с различни апликатори, което гарантира, че може да се постигне различен гланц, съответстващ на този на производителя. 3M предлага богат избор, независимо дали става въпрос за стандартни шевове, процеси „мокро в мокро” или за уплътнения, които се нанасят чрез пръскане.

 • Залепване на панели и носещи части

  Когато е невъзможно да се приложи пълен процес на заваряване или не е желателно да се монтира неконструкционна част в автомобила, лесно можете да използвате технологията на 3M за залепване на панели при ремонт.

  Всеки път, когато трябва да използвате истинско структурно лепило за залепване, удароустойчивото структурно лепило на 3M е технологията, която трябва да изберете. Няколко производители на оригинално оборудване го препоръчват за поглъщане на енергията при удар; това лепило може да се използва и за носещи части.

 • Нанасяне на защитни покрития за пребоядисване

  3M™Accuspray™ HGP Пистолети с над налягане и PPS™ Чаши са предназначени за покрития с висок вискозитет, като тези които се използват на долната страна на каросерията на автомобила, дебелослойни грундове и покрития за защита от удари от камъчета.

  Поради това, че позволява да се контролират дебелината и гланца, системата свежда до минимум хабенето на продукт и времето за работа, което я прави ефикасна и ефективна, като освен това се налага минимално почистване. Пулверизиращите дюзи / накрайници Accuspray™ позволяват да се нанасят покрития с различни текстури, което означава, че можете лесно да постигнете съответствие с няколко различни текстури на производителя на оригиналното оборудване, за да получите желания гланц.

 • Антикорозионна защита с вакса

  Поради постоянно променящите се материали, използвани в автомобилната индустрия в наши дни, браншовите организации и производителите на оригинално оборудване препоръчват да се използва восък за вътрешни кухини за предотвратяване на корозия.

  3M™ Восък за вътрешни кухини, кехлибарен или прозрачен, е прост и ефективен начин за осигуряване на защита от корозия, което е едно от най-важните неща при автомобилните ремонти.