Ремонт след удар
Лични предпазни средства в тенекеджийно и бояджийно

Лични предпазни средства в тенекеджийно и бояджийно

 • В 3M не приемаме безопасността за даденост. Здравето и благосъстоянието на вашите работници зависят от безопасността. В съвместната си работа с квалифицирани специалисти в сферата на безопасността, както и с нашите партньори и клиенти, хората от нашата компания са посветени на това да ви помогнат да създадете среда, която да осигурява безопасността на вашите работници - ефективно, ефикасно и икономично.

  Личната защита от потенциално вредни бои, прах и шум от оборудването трябва да бъде приоритет. 3M може да ви помогне да изберете подходящи лични предпазни средства (ЛПС), включително за проверка на качеството на въздуха и средства за проверка дали респираторът приляга плътно към лицето, както и съвети, свързани със законовите изисквания за здравословни и безопасносни условия на труд и по-безопасни работни практики.

Във ваш личен интерес е…

 • Вашето здраве е най-голямото ви богатство и вие и вашият работодател трябва така да се грижите за него, че то да продължава да допринася за вашето благосъстояние и работоспособност.

  Освен цялостното ви телесно и физическо здраве и благосъстояние, особено внимание трябва да се обръща и на защитата на жизненоважни органи, тъй като увреждането им често е необратимо. Те заслужават специална грижа и внимание.


 • Кожа

  Един от жизненоважните органи е кожата, която е и най-големият от всички органи. Тя предпазва от химически, физически и бактериални въздействия, участва в метаболитните функции и в терморегулацията на тялото. Освен това играе роля при сетивността и допринася за разпознаването на „опасност” за организма чрез способността за усещане на допир, температура, болка и други ...

  При възрастните кожата е приблизително 2 кв.м. и 1/6 от телесното тегло. Дебелината на кожата е само от 1 до 4 mm, а най-важната част – горният слой на кожата е с дебелина 0,02 mm.

 • Очи

  Очите ви са вашият ключ към видимия свят. Перфектно като природата, много чувствителното човешко око притежава средства за естествена защита като клепачи, мигли и сълзи, които предпазват от външни влияния като прах или замърсявания. Тези защитни механизми са ефективни само при „нормални” условия, но не и в работната среда в автобояджийска работилница или автосервиз. Там носенето на подходящи предпазни очила е задължително.

 • уши

  Ухото всъщност комбинира две жизненоважни сетива в едно: слуха и равновесието. Нормалният слух прави възможна вербалната комуникация, както и навременното разпознаване на опасност чрез улавяне на звукови сигнали. Благодарение на равновесието е възможно ходене в изправено положение.

 • дишане

  Под дишане се разбира поемането на кислород и отделянето на въглероден диоксид от организма. Липсата на кислород във въздуха води до намалено постъпване на кислород в клетките на организма, което от своя страна възпрепятства или блокира жизненоважни функции. Поради това, че липсата на кислород не се възприема директно от човешките сетива, винаги трябва да се вземат мерки, които да гарантират правилното функциониране на дихателните органи.