Ремонт след удар
Защита на кожата и тялото за ремонт след удар

Защита на кожата и тялото при ремонт след удар

 • При нормални условия кожата може да се самовъзстановява, но това не означава, че е неуязвима. В защитния слой на кожата винаги трябва да се поддържа определено ниво на влага и омазняване, за да функционира правилно. Само при тези условия еластичността и затворената повърхност на кожата не позволяват преминаването на потенциално опасни вещества през нея.


 • Щадящо почистване на кожата – грижи за кожата

  Кожата винаги трябва да се почиства старателно, но същевременно възможно най-нежно. На работното място винаги трябва да има почистващи препарати за защита на кожата, както и продукти, които поддържат защитната функция на кожата.

  Най-добре е да предпазвате кожата си с крем (несъдържащ силикон!). Така предотвратявате закрепването на замърсявания и смола към кожата и улеснявате почистването й по-късно.

  Без значение колко добре предпазвате кожата си по време на работа, грижата за кожата след работния ден е също толкова важна. След като почистете добре кожата си, винаги я изсушавайте и между пръстите и използвайте овлажняващ крем, който бързо се абсорбира в кожата.

 • Замърсяване по кожата

   1.) Замърсявания върху кожата

 • 2) Сапуните и другите почистващи препарати капсулират замърсяванията

   2) Сапун/почистващо средство, капсулиращо замърсяванията

 •  3) Отмиване на замърсяванията с вода.

 • Защита на тялото

  Когато закупувате предпазно облекло, трябва да обърнете внимание то да бъде от качествен материал, т. е. лека дишаща тъкан, която не позволява прегряване и осигурява удобство при работа. Обърнете внимание и на продуктовата класификация в съответствие с извършваната от вас работа.