1. България
 2. За автомобили
 3. Ремонт след удар
 4. Ремонт и пребоядисване на автомобили
 5. Ремонт на пластмасови авточасти
 6. Ремонт на бройни или ъгли на брони елементи – пластмасови материали
Ремонт след удар
Ремонт на бройни или ъгли на брони елементи – пластмасови материали

Ремонт на бройни или ъгли на брони елементи – пластмасови материали

 • Когато е трудно да се намери резервна част или повредите по бронята са ограничени, можете лесно да ремонтирате напуканата броня, като използвате материалите за ремонт на пластмаса на 3M.

  При ремонт няма нужда да се чака и няма нужда от закупуване скъпоструващи резервни части - вместо за части фактурирате ценно работно време, като така спестявате пари на вас, и на клиента.

  Употребата на гъвкавата кръпка за ремонт на пластмаса и гъвкавите лепила за ремонт на пластмаса на 3M е бърз и надежден метод, чрез който бронята може да изглежда „като нова”.

Как се прави... - Ремонт на броняТехнология по стъпки за ремонт на пластмасови брони


 • Стъпка 1

  Стъпка 1 – предотвратяване на увеличаване на пукнатината

  Почистете участъка с мека кърпа (т.е. 3M™ Кърпа за повърхности и подходящ обезмаслител).

  Пробийте отвор с диаметър 4-6 mm в основата на пукнатината, за да освободите напрежението и да предотвратите разрастване на пукнатината.

 • Стъпка 2 – подготовка

  Стъпка 2 – увеличаване на повърхността за залепване

  Увеличете повърхността за залепване, като отворите пукнатината с диск 3M™ Roloc™ P80. Ако пукнатината стига до края на плоскостта, отворете V-образно края и отстранете остатъците от пластмаса с остър нож.

 • Стъпка 3 – увеличаване на повърхността за залепване

  Стъпка 3 – подготовка

  Подгответе мястото около пукнатината с абразивен диск 3M™ Cubitron™ II 180+, за да предотвратите прегряване и стопяване на пластмасата. Задължително подгответе предната и задната страна.

 • Стъпка 4 – почистване на мястото

  Стъпка 4 – почистване на мястото

  Почистете участъка отвътре и отвън с помощта на 3M™ VHB™ Препарат за почистване на повърхности или препарат за почистване на лепила с общо предназначение 3M™ 08984, нанасяни с Професионални кърпички за почистване на повърхности 3M™ 34567.

 • Стъпка 5 – нанасяне на праймер на залепването

  Стъпка 5 – нанасяне на полиолефинов праймер на залепването отпред

  Напръскайте полиолефинов праймер на залепването 3M™ 05917 отпред на бронята около пукнатата част. Оставете 10 минути да изсъхне. (20 минути, ако използвате варианта TF – без толуен.)

 • Стъпка 6 – поставяне на кръпката за ремонт на пластмаса

  Стъпка 6 – нанасяне на полиолефинов праймер на залепването отзад

  Напръскайте полиолефинов праймер на залепването 3M™ 05917 отзад на бронята около пукнатата част. Оставете 10 минути да изсъхне. (20 минути, ако използвате варианта TF – без толуен.)

 • Стъпка 7 – нанасяне полиолефинов праймер на залепването

  Стъпка 7 – ремонт на задната страна

  С помощта на апликатора 08190 нанесете 3M™ Гъвкаво лепило за пластмаса 05901 върху задната страна на пукнатината и го разнесете с инструмент. За постигане на допълнителна якост се препоръчва да използвате и лента за запечатване на пукнатини 3M™ PN03020. Поставете лентата върху пукнатината, нанесете гъвкаво лепило за пластмаса и го загладете.

 • Стъпка 8 – нанасяне на материал за ремонт на пластмаса

  Стъпка 8 – ремонт на предната страна

  С апликатор 08190 нанесете материал за ремонт на гъвкави части 3M™ 05901 и върху предната страна на пукнатината и разнесете. Оставете да съхне 20 минути.

 • Стъпка 9 – разнасяне на материал за ремонт на пластмаса

  Стъпка 9 – оформяне на повърхността

  С абразивен диск 3M™ Cubitron™ II 180+ изшлайфайте, оформете и подгответе мястото за нанасяне на кит за пластмаса или направо за нанасяне на грунд.

 • Стъпка 10 – рязане и оформяне

  Стъпка 10 – нанасяне на кит за пластмаса

  За завършване на ремонта и подготовката за грундиране се препоръчва употребата на кит за пластмаса.
  Използвайте кит за пластмаса 3M™ PN51009 или за да постигнете пластмасов ефект, отлично шлайфане и тънък ръб, използвайте 3M™ EZ Гъвкаво лепило за пластмаси.