• 3M спечели дело за нарушен патент срещу Dental Direkt

May 26, 2016

ST. PAUL, Minn.—26 май 2016 г. – 3M днес обяви, че съд в Дюселдорф, Германия, е постановил обезщетение и иск за щети от декември 2008 г. срещу Dental Direkt GmbH за нарушение спрямо патентована от 3M технология, която позволява оцветяването на базираните на керамика дентални възстановявания.

Решението на съда се базира на германски патент и на германската част от европейския патент.

Съдът е постановил, че Dental Direkt трябва да възстанови съдебните разходи на 3M. Макар Dental Direkt да може да обжалва решението на съда и да е подала възражение срещу европейския патент, наложен от 3M, 3M е взела решение предварително да наложи решението на съда, като предостави защитени облигации.

Патентованата технология на 3M позволява оцветяването на неоцветена керамика чрез цветово съвпадане на денталните възстановявания с естествения цвят на зъбите на пациентите. 3M е издала лиценз за патентите си за голяма част от денталната индустрия, включително Vita Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG и Vident Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC и Dentsply International Inc., Zirkonzahn GmbH, Wieland Dental + Technik GmbH & Co. KG, Ivoclar Vivadent AG, Metoxit AG и White Peaks Dental Solutions. Чрез тези лицензополучатели пациентите в целия свят се радват на ползите от това денталните възстановявания да отговарят на естествения цвят на зъбите им. 3M остава отворена за лицензиране на тази технология на други заинтересовани страни.

3M е отдадена на това да подобрява грижите за устната кухина чрез продължителни инвестиции в научно-развойна дейност. Групата Anaheim е признала 3M подразделението за решения за грижи за устната кухина като най-иновативната дентална компания през последните единадесет години. Това отличие се награждава въз основа на броя подадени патенти, 510 хиляди разрешителни и въведени нови продукти.

В 3M

В 3М прилагаме науката по пътя на сътрудничеството, за да подобряваме начина на живот всеки ден. С 30 милиарда щ.д. в продажби нашите 90 000 служители се свързват с клиенти в целия свят. Научете повече за креативните решения на 3М за световните проблеми на www.3M.com или в Twitter @3M или @3MNewsroom

Свържете се с:

3M