1. 3М България
 2. 3M Енергетика

3M Енергетика

Поглед от въздуха към електропроводи на полето
Помощ при доставката, спестяването и преобразуването на световната енергия.
Вижте продуктите от категория Енергия

Енергетика

Използваме по-малко, създаваме повече - спомагаме за развитието на света.

Ние подпомагаме събирането на слънчева светлина. Ние разработваме и доставяме качествена надеждна връзка към мрежата. Намаляваме теглото на електропроводите и осигуряваме възможност за пренос на повече енергия. 3M спомага за спестяването на енергия по целия свят, за намаляване на разходите на ват и за разкриване на нови начини за създаване и поддържане на по-добро бъдеще.


 

 • Използваме по-малко, като създаваме повече, за да спомагаме за процъфтяването на света.

  Ние подпомагаме събирането на слънчева светлина. Ние разработваме и доставяме качествена надеждна връзка към мрежата. Намаляваме теглото на електропроводите и осигуряваме възможност за пренос на повече енергия. 3M спомага за спестяването на енергия по целия свят, за намаляване на разходите на ват и за разкриване на нови начини за създаване и поддържане на по-осъществимо бъдеще. Ние си сътрудничим с тези, които защитават, зачитат и пазят енергията във всяка индустрия и на всеки континент. Водени сме от това да открием нови начини да впрегнем енергията на Земята и да оптимизираме ценните природни ресурси.

 


Иновация в действие

 • Запазете енергията върху музиката, не й позволявайте да излиза през прозореца.

  Безметалната нанотехнология в серията фолиа 3M™ Window Film Prestige Exterior отразява до 97 процента от произвежданата от слънчевата топлина инфрачервена светлина и до 99 процента от ултравиолетовите лъчи, и така спомага да се намалят енергийните разходи на Залата на славата на рокендрола с 8-12 процента всяка година.

 • Ето ви една по-ярка идея.

  Използвайте сребърен метализиран и устойчив на атмосферните условия полимерен филм с обща полусферична отражателна способност от за насочване на светлината.Резултатът: по-ярки светодиодни лампи в Африка.

 • Повече мощност, по-малко прекъсване.

  Използването на алуминиева смес за основа на проводника на електропровода означава, че можете да пренасяте двойно повече електрическа мощност при двойно по-малко тегло, без да разрушавате съществуващата инфраструктура.

 • Вижте как впрягаме естествената светлина, за да се намали консумацията на енергия.

  Микроструктурираните призми насочват оптично до 80 процента външна естествена светлина навътре и нагоре, като помагат на първата по рода си дрогерия Net Zero Walgreens да произвежда повече енергия отколкото използва.

Иновация в действие


Относно продукти за Енергетиката

 • В 3M сме експерти в това да ви помогнем да създадете свят, който е по-добро място за живеене. Нашите решения по отношение на енергията ви помагат да създавате пространства, в които хората желаят да живеят, работят, да се обучават и да играят – от фолио за прозорци до термоустойчиви тръби. Нашите технологии за възобновяема и слънчева енергия помагат за спазването на строгите стандарти за устойчивост, като същевременно запазват естетическия вид на сградите.